PRODUKTY Kandyz brązowy i kandyz drobny
INFORMACJE OGÓLNE
Cukier kandyz brązowy powstaje w wyniku procesu powolnej krystalizacji brązowych roztworów cukru. Brązowa barwa pochodzi przy tym od produktów karmelizacji cukru. W zależności od technologii produkcji uzyskuje się produkt w formie monokryształów lub kruszonych płatków.
Cukier kandyz drobny oraz cukier Carafin to produkty drobnoziarniste, pozyskiwane z syropów w procesie produkcji kandyzu.
Charakterystyczny smak, obejmujący paletę od aromatyczno-słodkiego po karmelowo-słodowy oraz brązowa barwa pochodzą przy tym od produktów karmelizacji, powstałych w wyniku procesu produkcji.
Specjalny cukier kandyz drobny oraz cukier Carafin charakteryzują się przy tym wysoką zawartością cukru inwertowanego i nadają się zwłaszcza do wypieków jako środek wspomagający proces brązowienia skórki oraz tworzenia struktury miąższu. Ich specyficzny aromat nadaje wielu wypiekom cukierniczym i pieczywu ujmujący, znakomity smak.
PRODUKTY I ZASTOSOWANIA
Cukier kandyz brązowy i cukier kandyz drobny wykorzystywane są głównie do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa oraz produktów mleczarskich.
ZESTAWIENIE RODZAJÓW PRODUKTÓW
### TABLE ###
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
### TABLE ###
DANE ANALITYCZNE
### TABLE ###
POSTAĆ HANDLOWA
- 50 kg worek papierowy i PE
- 25 kg worek papierowy i PE
SKŁADOWANIE
Cukier kandyz oraz cukier kandyz drobny należy przechowywać w warunkach względnej wilgotności powietrza maks. 65%.