DETAL Diamant – sukces pisany tradycją.
Od wielu lat produkty marki Diamant przyczyniają się do wzrostu całego rynku cukru w Polsce oraz wytyczają kierunki rozwoju jego poszczególnych segmentów.
Symbol jakości i różnorodności
Marka Diamant jest obecna na polskim rynku od ponad 20 lat. Przez ten czas Diamant stał się symbolem i gwarancją wysokiej jakości i różnorodności asortymentu, nie tylko spełniającego, ale również kształtującego oczekiwania konsumentów. Nasze innowacyjne produkty są doskonale dostosowane do potrzeb zmieniającego się rynku. Doceniają to konsumenci i handlowcy, o czym świadczą regularnie przyznawane nam nagrody w prestiżowych plebiscytach takich jak np. Ulubiona marka Polek i Polaków czy Najlepszy Produkt Roku.
Zaufanie to podstawa
Ze względu na różnorodne zastosowanie i swoją niezmiennie wysoką jakość cukry Diamant cieszą się zaufaniem stałych klientów oraz zdobywają uznanie nowych. Od początku naszej działalności realizujemy założenia idei odpowiedzialnego biznesu m.in. w obszarach uprawy buraka cukrowego, produkcji cukru, ochrony środowiska i społecznego zaangażowania
Najszersze portfolio asortymentowe
Oferujemy najszerszy na rynku wachlarz cukrów wysokiej jakości – obok tradycyjnych produktów do słodzenia mamy w ofercie cukry dedykowane do wypieków, przygotowywania konfitur i nalewek, dekorowania czy też przeznaczone dla HoReCa.
Strategiczna decyzja
W roku 1996 Pfeifer & Langen jako pierwszy podjął przełomową decyzję o wprowadzeniu na polski rynek cukru pod marką Diamant. Wcześniej cukier w Polsce sprzedawany był przez poszczególne cukrownie pod ich własnymi nazwami.