PRODUKTY Różnorodne zastosowanie i niezmiennie wysoka jakość.

Z naszych produktów korzystają nie tylko wielkie polskie i międzynarodowe korporacje ale również mali i średni przedsiębiorcy.

Jakość, niezawodność, bezpieczeństwo.

Choć nasi klienci pochodzą z różnych branż, poszukują tego samego – doskonałej jakości i niezawodności. W Pfeifer & Langen przykładamy dużą wagę do bezpieczeństwa produkcji oraz ograniczamy wpływ naszej działalności na środowisko naturalne.

Wysoka jakość

Jakość produktów zależy w głównej mierze od surowca, dlatego dbałość o nią rozpoczyna się już na polu. Od samego początku działania promujemy ideę zrównoważonego rolnictwa oraz długofalową współpracę z plantatorami. Naszych dostawców obowiązują procedury i standardy w zakresie jakości, bezpieczeństwa oraz wpływu na środowisko naturalne.

Bezpieczeństwo żywności

Dzięki wdrożonym certyfikowanym systemom bezpieczeństwa żywności: ISO 22000, FSSC 22000, IFS kontrolujemy w naszych cukrowniach proces produkcji i utrzymujemy na wysokim poziomie standard produktów marki Diamant. Na bieżąco prowadzimy również monitoring i kontrolę procesów, co minimalizuje ryzyko zagrożeń. Współpracujący z nami dostawcy zobowiązani są do utrzymywania wysokich standardów jakościowych.

Relacje z klientami

Z naszymi partnerami dzielimy się wiedzą i doświadczeniem. Obserwujemy uważnie rynek i prowadzimy zaawansowane badania we współpracy z polskimi i zagranicznymi uczelniami, jednostkami badawczymi, ekspertami i laboratoriami. Wnioski z badań pozwalają nam nie tylko nadążać za trendami, lecz również je aktywnie tworzyć, kształtując rzeczywistość rynku cukru w Polsce.

Cukier biały kryształ

Termin „cukier” stanowi ogólne określenie dla węglowodanu sacharozy występującego w wielu roślinach, przede wszystkim jednak w buraku cukrowym i w trzcinie cukrowej.

więcej

Cukry segregowane

Gama cukrów segregowanych obejmuje frakcje o granulacji w przedziale 0,15-3,14 mm opracowywanych przy uwzględnieniu indywidualnych wymogów klientów.

więcej

Cukry pudry

Cukry pudry są wytwarzane poprzez zmielenie cukru kryształu w dedykowanych do tego młynach. W ten sposób powstają produkty o różnym uziarnieniu w zależności od konkretnego zastosowania.

więcej

Syropy

Syropy powstają w wyniku rozpuszczenia cukru kryształu. Cukry te poddawane są częściowo procesowi inwertowania i charakteryzują się barwą przezroczystą po karmelowo-brązową, w zależności od zastosowania.

więcej

Fondanty

Produkty mają postać plastycznej białej masy, której możliwość obróbki określana jest przez temperaturę, zawartość wody oraz rodzaj syropu glukozowego i jego udział.

więcej

Cukry trzcinowe

Cukry trzcinowe swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięczają pozostającej w nich melasie. Posiadają charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla melasu trzcinowego.

więcej

Cukry brązowe

Cukry brązowe dzięki swojemu zabawieniu i aromatycznej nucie idealnie nadają się dla producentów poszukujących nowych i ciekawych smaków.

więcej

Cukry Bio

Cukry BIO to cukry, które w swoim składzie zawierają co najmniej 95% składników pochodzenia rolniczego, wytworzonych według zasad ekologicznych, a ich produkcja musi podlegać kontroli upoważnionej jednostki certyfikującej.

więcej

Cukry dekoracyjne

Cukry dekoracyjne to starannie wyselekcjonowane kryształki cukru w cieniutkiej osłonce z wysokiej jakości tłuszczu roślinnego dla ochrony przed wilgocią.

więcej

Marka Diamant Dowiedz się więcej o naszej marce, produktach detalicznych i sprawdź inspirujące przepisy.

www.diamant.pl