PRODUKTY Cukier trzcinowy
INFORMACJE OGÓLNE
Cukry trzcinowe swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięczają pozostającej w nich melasie. Segregowane, drobne kryształy doskonale sprawdzają się do przygotowywania wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur.
DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany
INFORMACJE OGÓLNE
DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany to cukier biały otrzymywany z rafinacji surowego cukru trzcinowego.
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
Rekomendowany do: napojów bezalkoholowych, produktów typu instant
POSTAĆ HANDLOWA
- 25 kg worek papierowy
- 1000 kg Big Bag
- 25 kg worek papierowy
- 25 kg worek papierowy
- 25 kg worek papierowy
- 25 kg worek papierowy
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy
INFORMACJE OGÓLNE
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy to nierafinowany cukier trzcinowy. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Grube kryształy sprawdzają się jako posypka i dekoracja na ciastka i desery, płatki śniadaniowe. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur. Posiadamy możliwość dostarczenia kryształów o wysokiej granulacji doskonale sprawdzających się w branży kosmetycznej. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Posiada charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla melasu trzcinowego.
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
Rekomendowane do produkcji: sosów i dressingów, ciastek, wyroby cukiernicze
POSTAĆ HANDLOWA
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA Drobny
INFORMACJE OGÓLNE
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA drobny to nierafinowany cukier trzcinowy o drobnej granulacji. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Segregowane, drobne kryształy doskonale sprawdzają się do przygotowywania wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur. Dodatkowo, produkt znajduje zastosowanie w branży kosmetycznej.
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
Rekomendowany do: sosów i dressingów, ciastek, wyrobów cukierniczych
POSTAĆ HANDLOWA
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA Bardzo Drobny
INFORMACJE OGÓLNE
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA bardzo drobny to cukier trzcinowy o bardzo drobnej granulacji. Segregowane, małe kryształki cukru szybko się rozpuszczają – produkt świetnie sprawdzi się przy produkcji wszelkiego rodzaju napojów, a także przy wypieku delikatnych ciast.
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
Rekomendowany do: produktów typu instant, ciastek, branży HoReCa
POSTAĆ HANDLOWA
DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO
INFORMACJE OGÓLNE
DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO dzięki pozostałej w nim melasie posiada charakterystyczny aromat, ciemno-brązowy kolor i delikatnie klejącą, wilgotną konsystencję. Doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat do grillowania oraz najróżniejszych dań słodko-kwaśnych.
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
Rekomendowany do: egzotycznych sosów i marynat, pierników, dań słodko-kwaśnych