PRODUKTY Cukry segregowane
INFORMACJE OGÓLNE
Gama cukrów segregowanych obejmuje frakcje o granulacji w przedziale 0,15-3,14 mm produkowanych z uwzględnieniem indywidualnych wymogów Klientów. Główne zastosowania to jednorodne mieszaniny suche (np. przyprawy, produkty typu instant, suche odżywki, leki) oraz dekoracje produktów cukierniczych (np. ciasta, galaretki). Polecane do produkcji, w której istotne jest uzyskanie jednorodnej, homogenicznej mieszaniny, nie ulegającej rozwarstwieniu.
PRODUKTY I ZASTOSOWANIA
DIAMANT Cukier segregowany W300
DIAMANT Cukier segregowany W300 to bardzo drobny segregowany cukier kryształ o granulacji w zakresie 0,0 – 0,3 mm.
Rekomendowany do: płatków, draży, tabletek, oranżady w proszku, produktów farmaceutycznych, produktów mleczarskich.
Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 1000 kg
DIAMANT Cukier segregowany W400
DIAMANT Cukier segregowany W400 to drobny segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji w zakresie 0,2 – 0,4 mm.
Rekomendowany do: lodów w proszku, tabletek, galaretek, produktów mleczarskich.
Dostarczany: w workach papierowych 25kg,
DIAMANT Cukier segregowany W500
DIAMANT Cukier segregowany W500 to drobny segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji (minimum 85 %) w zakresie 0,2 – 0,5 mm.
Rekomendowany do: ciastek, pieczywa słodkiego, galaretek, produktów instant, dekoracji , zdobienia.
Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 600 kg, 800 kg, 900 kg, 1000 kg, luzem w autocysternach,
DIAMANT Cukier segregowany W600
DIAMANT Cukier segregowany W600 to drobny segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji w zakresie (minimum 89%) 0,2 – 0,6 mm.
Rekomendowany do: ciastek, pieczywa słodkiego, produktów instant, galaretek, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 1000 kg,
DIAMANT Cukier segregowany W700
DIAMANT Cukier segregowany W700 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji (minimum 80 %) w zakresie 0,4 – 0,7 mm.
Rekomendowany do: galaretek, posypek do pączków, peelingów, pieczywa słodkiego, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: w workach papierowych 25kg,
DIAMANT Cukier segregowany W800
DIAMANT Cukier segregowany W800 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji (minimum 90%) w zakresie 0,4 – 0,8 mm.
Rekomendowany do: posypek do pączków, peelingów, pieczywa słodkiego, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: w workach papierowych 25kg,
DIAMANT Cukier segregowany W1250
DIAMANT Cukier segregowany W1250 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji (minimum 90%) w zakresie 0,8 – 1,25 mm.
Rekomendowany do: peelingów, mieszanek czekoladowych, posypek, jako rdzenie do produkcji draży, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: w workach papierowych 25kg,
DIAMANT Cukier segregowany W1600
DIAMANT Cukier segregowany W1600 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji (minimum 85%) w zakresie 1,0 – 1,6 mm.
Rekomendowany do: słodkich posypek, słodzonego popcornu, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 1000 kg,
DIAMANT Cukier segregowany W2000
DIAMANT Cukier segregowany W2000 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji (minimum 90%) w zakresie 0,8 – 2,0 mm.
Rekomendowany do: słodkich posypek, precli, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: w workach papierowych 25kg,
DIAMANT Cukier segregowany W2500
DIAMANT Cukier segregowany W2500 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji (minimum w zakresie 0,8 – 2,5 mm. Rekomendowany do: słodkich posypek, słomki i groszku ptysiowego, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: luzem w autocysternach,
DIAMANT Rafinada R2
DIAMANT Rafinada R2 jest wysoko oczyszczoną, rekrystalizowaną sacharozą o przeważającej granulacji (minimum 70%) w zakresie 1,6 – 3,0 mm.
Rekomendowana do: słodkich posypek, ciastek, nalewek, dekoracji, zdobienia .
Dostarczany: w workach papierowych 12kg,