PRODUKTY Cukry trzcinowe
INFORMACJE OGÓLNE:
Cukry trzcinowe swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięczają pozostającej w nim melasie. Posiadają charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla melasu trzcinowego.
PRODUKTY I ZASTOSOWANIA:
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy to nierafinowany cukier trzcinowy. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Grube kryształy sprawdzają się jako posypka i dekoracja na ciastka i desery, płatki śniadaniowe. Aromatyczny smak i zapach pozwala na zastosowanie zgodne z unikalnymi recepturami. Posiadamy możliwość wytworzenia kryształów o wysokiej granulacji doskonale sprawdzających się w branży kosmetycznej. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Posiada charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla melasu trzcinowego.
Rekomendowane do produkcji: sosów i dressingów, ciastek, wyrobów cukierniczych
Dostarczany : w workach papierowych 25kg
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA drobny
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA drobny to nierafinowany cukier trzcinowy o drobnej granulacji. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Segregowane, drobne kryształy doskonale sprawdzają się do przygotowywania wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur. Dodatkowo, produkt znajduje zastosowanie w branży kosmetycznej.
Rekomendowany do: sosów i dressingów, ciastek, wyrobów cukierniczych, peelingów
Dostarczany : w workach papierowych 25kg
DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA bardzo drobny
Do sprawdzenia i uzupełnienia opis: DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA bardzo drobnyto cukier trzcinowy o bardzo drobnej granulacji. Segregowane, małe kryształki cukru szybko się rozpuszczają – produkt świetnie sprawdzi się przy produkcji wszelkiego rodzaju napojów, a także przy wypieku delikatnych ciast.
Rekomendowany do: produktów typu instant, ciastek, branży HoReCa
Dostarczany: w workach papierowych 25kg
DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO
DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO dzięki pozostałej w nim melasie posiada charakterystyczny aromat, ciemno-brązowy kolor i delikatnie klejącą, wilgotną konsystencję. Doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat do grillowania oraz najróżniejszych dań słodko-kwaśnych.
Rekomendowany do: egzotycznych sosów i marynat, pierników, dań słodkow-kwaśnych
Dostarczany: w workach papierowych 25kg
DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany
DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany to cukier biały otrzymywany z rafinacji surowego cukru trzcinowego.
Rekomendowany do: napojów bezalkoholowych, produktów typu instant
Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 1000 kg