PRODUKTY Syropy cukru inwertowanego
INFORMACJE OGÓLNE
Syropy cukru inwertowanego to płynne roztwory sacharozy o gęstym stężeniu i słodkim smaku, znajdujące szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym.
Produkty te są całkowicie naturalne, pozbawione sztucznych barwników i konserwantów. Podczas długiego przechowywania nie ulegają krystalizacji.
PRODUKTY I ZASTOSOWANIA
Syropy cukru inwertowanego przeznaczone są do produkcji wyrobów cukierniczych, piekarniczych, a także lodów i produktów mlecznych. Cukier płynny inwertowany znajduje zastosowanie przy produkcji artykułów żywnościowych w zakładach przemysłu spożywczego oraz leków w przemyśle farmaceutycznym. W ofercie posiadamy również produkty, które doskonale sprawdzają się przy produkcji przetworów mlecznych (np. lodów, jogurtów). Syrop piekarniczy ciemny służy jako dodatek do produkcji słodyczy, a także jako dodatek do nadzień. Karmel naturalny (cukier palony), ze względu na swój silny aromat, uwydatnia smak żywności zwłaszcza czekolady i innych wyrobów cukierniczych.
ZESTAWIENIE RODZAJÓW PRODUKTÓW
### TABLE ###
Stosowanie syropów w produkcji ogranicza koszty procesu technologicznego m.in. dzięki redukcji energii używanej do rozpuszczania cukru w wodzie, jego pasteryzacji i filtracji.
POSTAĆ HANDLOWA
- 650 – 1.300 kg kontener z tworzywa sztucznego lub ze stali szlachetnej
- 25 kg kanister
SKŁADOWANIE
Składowane w temp. 10-25 ̊C i warunkach sterylnych zachowują swoje właściwości przez okres 18 miesięcy od daty produkcji.
PRODUKTY I ICH WŁAŚCIWOŚCI
### TABLE ###